kiedy coÅ› w temacie grafiki/szablonów itp ? 

Wróc do listy tematów

Post użytkowika xyz

Profil użytkowika xyz

Opcje profilu

Użytkowik xyz dodał post dnia:

Data: 05 Sierpień 2009 05:06 PM

Opcje postu

WItam

Tak się akurat złożyło, że niebawem będę stawiał sklep oparty na jakimś opensourcowym rozwiązaniu i przyznam, że jestem pod DUUUUUUUŻYM wrażeniem tego co tu zobaczyłem i przeczytałem. Na tyle dużym, że aż nie chce mi się stawiać sklepu na magento, tudzież innym substytucie mając na względzie przyszłą nieodzowną migracje do gekona :)
Nie martwię się zupełnie o export/import danych ale bardziej o personalizację sklepu pod kątem wyglądu, gdyż akurat ten, którym niebawem będę się zajmował projekt graficzny ma dość nietypowy i rozbudowany.
Czy można więc wszytko co znajduje się w katalogu design w wersji alpha uważać za wiążące i przyszłościowe czy też poki co się tym nie zajmować ?
Czekam wiÄ™c z niecierpliwoÅ›ciÄ… na jakÄ…kolwiek treść w dziale “wszytko dla grafika” no i oczywiÅ›cie na chociażby na Bete, na której “na wÅ‚asnÄ… odpowiedzialność” bÄ™dzie już można coÅ› próbować stawiać :)

Pozdrawiam
Zw

Post użytkowika xyz

Profil użytkowika xyz

Opcje profilu

Data: 06 Sierpień 2009 09:41 PM

Opcje postu

Struktura szablonów może ulec zmianie gdyż wraz z wersją beta pojawi się mnóstwo nowych funkcji, a te siłą rzeczy będą musiały mieć odzwierciedlenie w strukturze design. Ponadto system zostanie rozbudowany o architekturę n-warstwową jeżeli chodzi o jego funkcjonowanie. Szerzej na ten temat napiszemy przy okazji premiery beta.

Na pewno na chwilę obecną nie można brać tego co jest za pewnik. Wiele elementów zmieni się tak znacząco, że konieczne będzie tworzenie szablonów od podstaw.

Post użytkowika xyz

Profil użytkowika xyz

Opcje profilu

Data: 21 Styczeń 2010 01:59 AM

Opcje postu

jako ze troche czasu juz minelo od mojego poprzedniego zapytania....chcialem w formie doslownej je powtorzyc, bo az palce swierzbia zeby juz cos konretnego na becie stawiac. wyczytalem w planie rozwoju ze najblizszy etap do 26.02 obejmuje takze nowe system szablonow. czy bedzie on na tyle rozny, zeby nie zawracac sobie glowy wdrazaniem sysytemu na obecnej wersji czy tez warto jednak zaryzykowac ?

pozdrawiam
zw

[ Edytowany: 21 Styczeń 2010 02:19 AM przez zwiedly1 ]

Post użytkowika xyz

Profil użytkowika xyz

Opcje profilu

Data: 21 Styczeń 2010 11:38 AM

Opcje postu

System szablonów będzie czymś zupełnie nowym, istna rewoucja, nikt nie stosuje tak elastycznego systemu. Niektóre funkcje to:

1. Przypisywanie stronom (główna, lista produktów, produkt, kontakt, koszyk, proces zamówienia, itp.) ich rodzaju (4 kolumny, 3 kolumny, 2 kolumny, 1 kolumna)
2. Oznaczanie kolumn jako dynamiczne lub statyczne wraz z podawaniem ich szerokości.
3. Dopasowywanie siÄ™ do okna przeglÄ…darki.
4. Obsługa Drag&Drop;!
5. Rodzaje boksów (z produktami - a w nim promocje, nowości, bestsellery, z danej kategorii - z tekstem, z grafiką)
6. Opcje boksów (zwijanie, opcje wyświetlania)

Dodatkowo nowa grafika i dokumentacja.

Niestety jest to ten moduł, który ma bardzo duże ryzyko przesunięca terminu.

Post użytkowika xyz

Profil użytkowika xyz

Opcje profilu

Data: 21 Styczeń 2010 01:50 PM

Opcje postu

Ad.1 Magento też tak ma:) + wybór szablonu, który użyjemy;)
reszta cieszy po prostu

Wpisz szukan¹ frazê oraz wybierz post
Zaawansowane wyszukiwanie
  • Nowe posty
  • GorÄ…cy temat z nowymi postami
  • ZamkniÄ™ty temat
  • Nowa ankieta
  • Temat przyklejony
  • Brak nowych postów
  • GorÄ…cy temat bez nowych postów
  • Temat przeniesiony
  • Stara ankieta