Migracja z os-commerce 2.2 RC2

Wróc do listy tematów
  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Nowicjusz
  • Członek społeczności
  • Postów: 16
  • Rejestracja: 17.02.2012
Data: 29 Luty 2012 11:54

Witam
Chcę dokonać migracji ze sklepu os-commerce 2.2 RC2, wpisuje ścieżkę do pliku migrator.php + klucz i w momencie kliknięcia na uruchom
nic się nie dzieje, kręci się tylko kółeczko kursora, z prestashop wszystko mi poszło a z tego sklepu nie mogę. ?

Poszło miałem zabezpieczenie na serwerze, ale mam problem z migracja kategorii, wyświetla komunikat

Serwer zwrócił niepoprawną odpowiedź
Czy spróbować jeszcze raz?

produkty się dodają ale w sklepie ich nie widać bo chyba nie ma kategorii i nie wiedzą gdzie się zapisać ?

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Nowicjusz
  • Pending
  • Postów: 15
  • Rejestracja: 31.12.2011
Data: 04 Kwiecień 2012 09:16

miałem to samo i nie uzyskałem odpowiedzi
jak podglądałem w bazie to kategorie i produkty są

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Jr. Member
  • Członek społeczności
  • Postów: 44
  • Rejestracja: 06.11.2011
Data: 05 Kwiecień 2012 09:48

Rafał - 04 Kwiecień 2012 09:16 AM

miałem to samo i nie uzyskałem odpowiedzi
jak podglądałem w bazie to kategorie i produkty są

Miałem kiedyś podobny problem, wystarczyło w pliku php migracji z os commerce wpisać z palca numer języka jaki miałem w oscommerce.
Gekosale zakłada, że język polski mamy pod id = 1 natomiast ja miałem pod dużo wyższym numerem id.

w skrócie, w pliku migrator.php należy zmienić wszystkie “language_id = 1” na id odpowiadające językowi polskiemu w bazie os commerce.

----------------------

Zapraszam na http://producent-karniszy.pl

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Administrator
  • Autorzy Gekosale
  • Postów: 1968
  • Rejestracja: 20.04.2009
Data: 05 Kwiecień 2012 09:54

Migrator dla esklep-os, którego używacie ma wpisane languageid = 1 gdyż tak to działa na tym klonie osCommerce.

W przypadku migracji z innych klonów czy samego osCommerce trzeba poprawić 2 rzeczy:

1. languageid w kwerendach na to króre dotyczy PL np. 3 lub 4
2. zmienić w metodzie getProducts

PD.products_short_description AS shortdescription

na

PD.products_description AS shortdescription

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Nowicjusz
  • Członek społeczności
  • Postów: 16
  • Rejestracja: 17.02.2012
Data: 27 Kwiecień 2012 09:45

Witam
Po tych zmianach udała mi się migracja z os2.2 ale nie mam polskich znaków w opisach produktów i nazwach kategorii, można to jakoś zrobić z automatu czy trzeba ręcznie zmieniać :(
Pozdrawiam
Krzysztof

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Administrator
  • Autorzy Gekosale
  • Postów: 1968
  • Rejestracja: 20.04.2009
Data: 27 Kwiecień 2012 10:05

Jakie masz kodowanie bazy osC i bazy Geko? Chodzi o charset i collation. Podejrzysz np. w phpMyAdmin.

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Nowicjusz
  • Członek społeczności
  • Postów: 16
  • Rejestracja: 17.02.2012
Data: 27 Kwiecień 2012 12:10

Witam
W osC mam kodowanie latin1_swedish_ci a Geko utf8_general_ci.

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Nowicjusz
  • Członek społeczności
  • Postów: 16
  • Rejestracja: 17.02.2012
Data: 28 Kwiecień 2012 10:17

Zauważyłem jeszcze że jest problem z importem obrazków w nazwie ze spacją oraz z polskimi znakami,
po prostu ich nie kopiuje do gekona ?
pozdr.
Krzysztof

 
       
 
Wpisz szukaną frazę oraz wybierz post
Zaawansowane wyszukiwanie
  • Nowe posty
  • Gorący temat z nowymi postami
  • Zamknięty temat
  • Nowa ankieta
  • Temat przyklejony
  • Brak nowych postów
  • Gorący temat bez nowych postów
  • Temat przeniesiony
  • Stara ankieta
  • Pilne ogłoszenie
Nowi użytkownicy:
  • Zarejestrowanych: 43026
  • Zalogowanych: 0
  • Anonimowych: 0
  • Gości: 53
  • Tematów: 3563
  • Odpowiedzi: 15467
  • Postów: 19030
Aktywni użytkownicy: