1.3.7
Wróc do listy tematów
- volfen
- Sr. Member
- Członek społeczności
Wszystko OK. Uwaga dla tych z własnym namespace.

- Adam.Piotrowski
- Administrator
- Autorzy Gekosale
Słuszna uwaga. Jeżeli zauważycie na liście produktów komunikat Column not found, koniecznie sprawdźcie w swoim namespace model product (plugin/NAMESPACE/product/model/product.php).

- Patryk Doering
- Sr. Member
Tak, faktycznie 3 już aktualizacje przeszły bez problemów.
Szkoda, że nie zostały poprawione dwie rzeczy o których pisałem w innym temacie.
Na karcie produktu informacja o promocji została wprowadzona w dosyć zabawny sposób. Dla przykładu w jednym z produktów mam: “Promocja 9.9998881819503%”. Cóż za precyzja…
Nie lepiej będzie zrobić to tak:
“
Rabat 10%
Oszczędzasz 123.00 zł
Promocja tylko do 14 lutego 2012r.
“
A liczby % rabatu i ceny sugeruję stosować wyłącznie do dwóch miejsc po przecinku.

- Adam.Piotrowski
- Administrator
- Autorzy Gekosale
Tak, faktycznie 3 już aktualizacje przeszły bez problemów.
Szkoda, że nie zostały poprawione dwie rzeczy o których pisałem w innym temacie.
Na karcie produktu informacja o promocji została wprowadzona w dosyć zabawny sposób. Dla przykładu w jednym z produktów mam: “Promocja 9.9998881819503%”. Cóż za precyzja…
Nie lepiej będzie zrobić to tak:
“
Rabat 10%
Oszczędzasz 123.00 zł
Promocja tylko do 14 lutego 2012r.
“
A liczby % rabatu i ceny sugeruję stosować wyłącznie do dwóch miejsc po przecinku.
Będzie patch do promocji bo to akurat 2 linie kodu więc całej paczki nie będziemy robić. Dzięki za sugestię.
Co do zmian jakie sugerowałeś to spokojna głowa - nie wprowadzamy żadnych większych zmian i na tyle na ile to możliwe czyścimy Bugtracker.

- Patryk Doering
- Sr. Member
To całkiem optymistycznie :) .
Nie wiem czy mi Internet przyśpieszył jednak odnoszę wrażenie, że strony sklepu ładują się szybciej. Robiliście coś w tym temacie Adamie?
Na dwie poprawki czekam z ogromną cierpliwością,
ile to już… 7 miesięcy? Tak, będzie coś koło tego :) .

- volfen
- Sr. Member
- Członek społeczności
Mam namespace i nie wiem jak koszyk zmusić do sortowania metod płatności. Ktoś ma może jakąś sugestię?

- Adam.Piotrowski
- Administrator
- Autorzy Gekosale
Mam namespace i nie wiem jak koszyk zmusić do sortowania metod płatności. Ktoś ma może jakąś sugestię?
Ty masz model payment w namespace więc zrób merge.

- tvlcd
- Member
- Członek społeczności
v.136 > v.137 OK! 4/4

- adrenalbooster
- Jr. Member
- Członek społeczności
mi też poszło bez najmniejszych problemów.

- volfen
- Sr. Member
- Członek społeczności
Ty masz model payment w namespace więc zrób merge.
ok

- avikom
- Sr. Member
- Członek społeczności
Aktualizacja na linuxpl przeszła bezproblemowo na 2 sklepach. Na trzecim był mały kłopot jednak szybka interwencja admina sprawila że sklep po chwili działał 100% sprawinie.
Na 2 sklepach od jakiegoś czasu miałem problem zatrzymywania się aktualizacji na 75% obecnie przy 1.3.7 problemu nie było. :-)

- Sebastian.K
- Jr. Member
Aktualizacja poszła bez problemu (serwer IQ.pl), drobne zmiany w wyglądzie w stopce po aktualizacji. Trzeba ręcznie poprawiać. Błąd nr 1802 nie naprawiony mimo, że ma status “Rozwiązany” w Bugtrakerze.

- Adam.Piotrowski
- Administrator
- Autorzy Gekosale
Aktualizacja poszła bez problemu (serwer IQ.pl), drobne zmiany w wyglądzie w stopce po aktualizacji. Trzeba ręcznie poprawiać. Błąd nr 1802 nie naprawiony mimo, że ma status “Rozwiązany” w Bugtrakerze.
Wyczyść cache przeglądarki. Były zmiany w javascript.

- Sebastian.K
- Jr. Member
Adam, przykro mi. Błąd 1802 nadal występuje. Możesz to sprawdzić u mnie https://glampop.pl/koszyk , wystarczy kliknąć w box Promocje.

- Adam.Piotrowski
- Administrator
- Autorzy Gekosale
Adam, przykro mi. Błąd 1802 nadal występuje. Możesz to sprawdzić u mnie https://glampop.pl/koszyk , wystarczy kliknąć w box Promocje.
U Ciebie jest to akurat związane z zupełnie czymś innym
Unsafe JavaScript attempt to access frame with URL https://glampop.pl/koszyk from frame with URL http://glampop.pl/productaddcartbox/42. Domains, protocols and ports must match.
Nie jest to 1802 więc dopisz proszę do bugtrackera.

- adamo79
- Nowicjusz
Będzie patch do promocji bo to akurat 2 linie kodu więc całej paczki nie będziemy robić. Dzięki za sugestię.
U mnie to też wygląda fatalnie…
Może podpowie mi Pan w którym pliku mogę WOGÓLE wywalić linijkę odpowiedzialną za wyświetlanie tej informacji?
Z góry dziękuję za pomoc.
Adam
Wyszukaj Post
Legenda oznaczeń postów
- Nowe posty
- Gorący temat z nowymi postami
- Zamknięty temat
- Nowa ankieta
- Temat przyklejony
- Brak nowych postów
- Gorący temat bez nowych postów
- Temat przeniesiony