Znak wodny…

Wróc do listy tematów
Data: 04 Listopad 2011 12:13

Jakie zmiany wprowadzi trzeba wprowadzić w .htaccess

pozdrawiam

Edytowany: 15 Styczeń 2016 14:04 przez QbU

----------------------

http://www.kawawpracy.pl

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Administrator
  • Autorzy Gekosale
  • Postów: 1968
  • Rejestracja: 20.04.2009
Data: 04 Listopad 2011 12:18

Zdjęcia przeskalowane (te w folderach _szer_wys_idsklepu np. _100_100_1) mają znaki wodne nakładane automatycznie.

Do zdjęć oryginalnych konieczne jest dopisanie regułki w htaccess (linia z watermark.php). Przykładowo wygląda to tak.

<IfModule mod_rewrite.c>
SetEnv HTTP_MOD_REWRITE On
RewriteEngine On
RewriteBase 
/
RewriteRule !(\.(php|jpg|jpeg|png|gif|ico|css|ppt|pdf|js|swf|flv|htm|txt)$) index.php [NC,L]
RewriteRule 
^(.*)_orginal/(.*) watermark.php?image=$2
</IfModule>

Z ostatnią paczką nie poleciał plik watermark.php (poleci z najbliższą) więc wgraj go sobie na serwer.

Załączone pliki
watermark.zip  (Rozmiar pliku: 2KB - Pobrań: 491)

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Sr. Member
  • Członek społeczności
  • Postów: 669
  • Rejestracja: 24.01.2011
Data: 04 Listopad 2011 12:23

Fajnie:)

----------------------

Pozdrawiam
Paweł Małkowski
http://degustoweb.pl http://www.swiezopalona.pl
Budujemy sklepy w oparciu o Gekosale. Przenosimy sklepy z Geko 1.x na Geko 2.0.
Dostępne dodatki: warianty kolorystycznie, integracja smsapi i podobne, poprawki Ceneo, Nokaut, Skapiec, integracja opinii: Ceneo i Opineo, integracja Google Shopping, responsive i inne.
Masz pomysł na sklep? Zgłoś się do nas

Data: 04 Listopad 2011 12:29

dziękować wink

----------------------

http://www.kawawpracy.pl

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Administrator
  • Autorzy Gekosale
  • Postów: 1968
  • Rejestracja: 20.04.2009
Data: 04 Listopad 2011 12:30

Nie zapomnij żeby wyczyścić foldery z miniaturami po wgraniu znaku wodnego. Dopiero wtedy Geko samo sobie przeskaluje jeszcze raz zdjęcia i nałoży watermark. W original działa od razu.

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Member
  • Członek społeczności
  • Postów: 73
  • Rejestracja: 08.03.2011
Data: 04 Listopad 2011 14:42

Nieśmiało pytam gdzie dokładnie wgrać plik watermark.php

----------------------

pozdrawiam Andrzej.P.

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Administrator
  • Autorzy Gekosale
  • Postów: 1968
  • Rejestracja: 20.04.2009
Data: 04 Listopad 2011 14:44

Ah. Nie napisałem smile. Oczywiście chodzi o katalog główny, dokładnie tam gdzie masz index.php.

Data: 04 Listopad 2011 16:22

jako tako działa wink
pozdro

----------------------

http://www.kawawpracy.pl

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Sr. Member
  • Członek społeczności
  • Postów: 424
  • Rejestracja: 23.02.2011
Data: 04 Listopad 2011 22:20

Jaki znak jest nanoszony ? Gdzie go można edytować?

----------------------

Pozdrawiam
Rafał

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Administrator
  • Autorzy Gekosale
  • Postów: 1968
  • Rejestracja: 20.04.2009
Data: 04 Listopad 2011 22:35

Edycja sklepu, zakładka Logo (tam gdzie logo i favicon)

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Member
  • Członek społeczności
  • Postów: 66
  • Rejestracja: 29.01.2011
Data: 05 Listopad 2011 20:57

Jesteście wspaniali. Miesiąc temu zacząłem szukać programów do tworzenia znaków wodnych i trochę się już przy tym spociłem a tu dakie świetne udogodnienie!

Pozdrawiam
Jarek

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Nowicjusz
  • Członek społeczności
  • Postów: 9
  • Rejestracja: 06.09.2011
Data: 23 Listopad 2011 12:48

Witam!
Mam 2 pytanka odnośnie znaków wodnych:
1) Czy obsługuje on przeźroczystość? Dodałem przeźroczysty znak wodny w formacie .png, natomiast znak wodny wyszedł w pełnych kolorach, bez przeźrocza. Jest na to sposób?
2) Czy jest możliwość przesunięcia tego znaku wodnego żeby nie był na środku?

Pozdrawiam!
Artur

Data: 25 Listopad 2011 14:16

Kto u siebie już to przetestował i u kogo można to zobaczyć w akcji?

----------------------

Oświadczam, że jestem w pełni świadomy tego co napisałem, nie jestem pod wpływem alkoholu ani środków odurzających, nie biorę także żadnych leków i nie jestem leczony psychiatrycznie.

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Administrator
  • Autorzy Gekosale
  • Postów: 1968
  • Rejestracja: 20.04.2009
Data: 25 Listopad 2011 14:17

Jutro to sam się będziesz chwalił że u Ciebie działa ;P

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Sr. Member
  • Członek społeczności
  • Postów: 206
  • Rejestracja: 09.05.2011
Data: 22 Grudzień 2011 14:35

Czy do tego znaku wodnego można ustawić przeźroczystość i dowolnie go przesunąć i ewentualnie obrócić?
Jednym słowem ponawiam pytania ArturW

----------------------

Największy sklep z suplementami w małopolsce, odżywki Kraków -Body World.

  • Przejdź do profilu użytkowika
  • Nowicjusz
  • Członek społeczności
  • Postów: 15
  • Rejestracja: 21.02.2012
Data: 24 Luty 2012 15:25

Można zmieniać położenie znaku wodnego.

/lib/imageGD/Image.php

Na początku mamy zdefiniowane:

/**
     * Pozycja zdjęcia
     */
    const    TOP      0;
    const    
MIDDLE   1;
    const    
BOTTOM   2;
    const    
LEFT     4;
    const    
CENTER   8;
    const    
RIGHT    16;
    const    
CENTERED 9;
    const    
FIXED    92;

A następnie odnajdujemy linijkę z funkcją:

public function watermark (Image $image$place self::CENTERED$fixedX 0$fixedY 0$asCopy false)

po “self::” umieszczamy odpowiedni parametr np: MIDDLE

       
 
Wpisz szukaną frazę oraz wybierz post
Zaawansowane wyszukiwanie
  • Nowe posty
  • Gorący temat z nowymi postami
  • Zamknięty temat
  • Nowa ankieta
  • Temat przyklejony
  • Brak nowych postów
  • Gorący temat bez nowych postów
  • Temat przeniesiony
  • Stara ankieta
  • Pilne ogłoszenie
Nowi użytkownicy:
  • Zarejestrowanych: 43026
  • Zalogowanych: 0
  • Anonimowych: 0
  • Gości: 50
  • Tematów: 3555
  • Odpowiedzi: 15429
  • Postów: 18984
Aktywni użytkownicy: